Vier keynotes die je niet had mogen missen tijdens de KeyMember Dagen 2018

 
  Door Ronald de Graan, BIM-evangelist en directeur productmanagement KUBUS, 17 mei 2018
Geschatte leestijd: 3 min.
 
 


April was een feestje met de 2-jaarlijkse KUBUS KeyMember Dagen voor België en Nederland. Met zo'n 400 aanmeldingen en een organisatie die bijna een jaar van tevoren begint best wel weer spannend. Vinden de bezoekers leuk wat wij voor ze bedachten? En komen ze wel in deze tijd waarin iedereen omkomt in het werk?
 
Nou, dat laatste is gelukt. Voorgaande edities en de agenda bleken voor velen reden genoeg om tijd vrij te maken voor een dag inspiratie opdoen, kennis vergaren en netwerken.
 
De ochtend stond in het teken van inspiratie. Na een korte introductie van Erik Pijnenburg (CEO van KUBUS) volgden drie zeer gevarieerde presentaties. 
 
Rob Verhoef.jpgRob Roef: Waarom openBIM essentieel is voor een efficiënt BIM-proces
Rob Roef (programmamanager openBIM van GRAPHISOFT) trapte af met een verhaal over de huidige status en ontwikkeling van openBIM wereldwijd en over het belang van openBIM voor een efficiënt BIM-proces. Bekijk hier de keynote van Rob Roef.
 
Thomas Graabaek: ARCHICAD ook voor niet-architecten zeer krachtig
Daarna was het de beurt aan Thomas Graabaek van het Deense BIM Equity. Hij liet een aantal zeer uiteenlopende BIM-projecten zien. Projecten die aantoonden dat ARCHICAD niet alleen geschikt is voor architecten, maar zeker ook voor bijvoorbeeld stedenbouwkundige-, interieur-, onderzoeks-, en uitvoeringsopgaven. De grote diversiteit aan projecten van groot (BIG) tot klein werd op een aansprekende wijze gepresenteerd; de vakkundigheid met ARCHICAD en Solibri kwam goed tot uiting. Bekijk hier de keynote van Thomas Graabaek.
 
Tim Lemoine: De werkelijke status van BIMmend België
In België trad Tim Lemoine (WTCB) als derde spreker aan. Op heldere wijze presenteerde hij de huidige BIM-status in België en de WTCB-plannen om BIM in België vooruit te helpen. KUBUS levert hier een actieve bijdrage in en zal de belangen van openBIM en de ARCHICAD en Solibri gebruikers blijvend behartigen. Bekijk hier de keynote van Tim Lemoine.
 
Thomas Rau: Naar een identiteit voor materialen
Voor Nederland was als derde en laatste spreker de beurt aan Thomas Rau. Op unieke wijze wist hij alle KeyMembers te boeien met een pleidooi voor een verandering naar circulaire bouw. Natuurlijk kwam hier Madaster uitgebreid aan bod. KUBUS heeft als kennispartner een belangrijke bijdrage mogen leveren bij de ontwikkeling van het Madaster platform. En uiteraard is er de implementatie van de Madaster validatie met BIMcollab. Na afloop kregen alle bezoekers het boek Material Matters van Thomas Rau en Sabine Oberhuber mee naar huis.

KM_DAG_2018_BE_7602-kopie.jpgVoor iedereen iets te leren
Na een zeer gewaardeerde lunch was het tijd voor de kennissessies. De diversiteit was groot; voor iedereen was er wel wat te leren. Van IFC voor beginners tot Solibri voor gevorderden. Van modelleren voor de vergunningaanvraag tot meer algemeen ARCHICAD in de praktijk door een gebruiker. Andere onderwerpen waren de ongekende mogelijkheden van parametrisch modelleren met Grasshopper/Rhino en ARCHICAD en issuemanagement en modelvalidatie met BIMcollab. De komende weken zullen wij de kennissessies als webinar geven, volg ons hierover op twitterlinkedin of facebook.
 
Wil je tijdens een volgende editie van de KeyMember Dagen een specifiek onderwerp behandeld hebben in de kennissessies? Laat het ons weten!
 
Enthousiaste reacties
Met een gemiddeld eindcijfer van 8,8 voor de organisatie kijken wij terug op twee bijzonder geslaagde dagen.  
 

“Ambiance + inspiratie! Helemaal top. Thomas Rau is een held.” 

 
“Goed georganiseerd, leuk ochtenddeel en een informatief middagdeel. Goede mix!”
 

Wat een leerzame en indrukwekkende dag!”