Met Solibri heb je controle
  over je modelkwaliteit

Vertrouwen is goed, checken is beter

Betrouwbare actuele informatie

Solibri is een onmisbare tool in elk BIM-proces en uniek in zijn soort als enig BIM kwaliteitsborgingssysteem op de markt. Het geeft inzicht in de kwaliteit van je model én legt issues tot in detail bloot, voordat er ook maar één steen is gebouwd.

Het softwarepakket is flexibel en open omdat het modellen uit ARCHICAD, Revit, Tekla en andere IFC gecertificeerde modelleersoftware aankan. Het werkt intuïtief in 3D en biedt standaard al vele handige features. Solibri is makkelijk op maat in te zetten doordat regelsets zelf aan te maken zijn.

Met onze KeyMember Editie ga je nóg sneller van start. In dit uitgebreide pakket van regels en uittrekstaten (ITO’s) speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse en Vlaamse markt, hebben we alles samengevoegd in praktische rollen.

Minder faalkosten

Kostbare fouten opsporen vóórdat ze zijn gemaakt. Dat is de grote kracht van Solibri. Het werkt even eenvoudig als doeltreffend: je bouwt het complete gebouw eerst virtueel voordat je het in beton, staal en hout uitvoert. Vervolgens schakel je Solibri in. Zo spoor je problemen in het ontwerp en model eenvoudig op. Deze intelligente modelcontrole is veel meer dan clashdetectie. Het brengt de faalkosten omlaag, optimaliseert de kwaliteit van het model én geeft de samenwerking een boost. Met Solibri kan je vertrouwen op de kwaliteit van je eindproduct.
  

 
Solibri is gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk

  • Resultaten kunnen geëxporteerd worden als BCF, Excel, PDF of RTF bestand.
  • Een intuïtieve interface waarbij functies altijd binnen handbereik zijn. Zoals van een gevonden probleem de bijbehorende toetsingsregel opzoeken met één klik. 
  • Logische rotatie, zoom en pan in 3D ondersteunt door cutting-planes, illustratieve doorsneden, mark-ups op elk projectievlak en verfijnde kleuren, transparantie en schaduwen. Een verhelderende gegenereerde plattegrondweergave per verdieping.
  • Classificaties op basis van 'best match' of 'first match' worden ondersteund door kleuren en transparantie in de modelweergave, en kan worden aangestuurd vanuit een Excel bestand

Controleer via regelsets

solibri regelsets

De controle van je model is dankzij Solibri kinderlijk eenvoudig. Check met één druk op de knop het model op vooraf ingegeven voorwaarden via regelsets. Spoor informatie-, ontwerp- én modelleerfouten op en bekijk deze in gedetailleerde 3D-visualisaties én rapportages. Wel zo effectief wanneer tijd en kwaliteit onder druk staan.
Meer over Model checking >

Soepele BIM workflow

Solibri soepele BIM workflow

BIMcollab is een platform voor issue management in de cloud, ontworpen om issues te communiceren en te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase van elk project. Het is direct gekoppeld aan o.a. Solibri, Revit, ARCHICAD, Navisworks, Tekla en simplebim waardoor een soepele BIM workflow ontstaat en verschillen tussen BIM applicaties worden overbrugt.
Meer over communicatie >

Hoeveelheden direct paraat

Solibri slimme classificatie

Met Solibri is het maken van een uittrekstaat voor kostenraming of inkoop niet langer een handmatig en tijdrovend proces. Maak gebruik van de voorbereide rapportages en hoeveelhedenstaten of definieer ze eenvoudig zelf. In combinatie met een slimme classificatie haal je het maximale uit BIM.
Meer over Information Takeoff >


Solibri verlaagt faalkosten

KeyMember Editie

De jarenlange ervaring van KUBUS met BIM en Solibri is vertaald in een uitgebreid pakket van regels, rollen, ito's en voorbeeldmodellen. In de Keymember Editie wordt dit speciaal ontwikkeld voor zowel de Nederlandse als Vlaamse markt. Als Solibri KeyMember kan je gebruikmaken van deze unieke aanvulling op Solibri. Naast het voordeel van telefonische ondersteuning, upgradecursussen en speciale kortingen kennen KeyMembers ook het voordeel van deze KeyMember Editie. Lees meer

Wie gebruikt Solibri en waarvoor?

Meer en meer partijen in de bouwkolom ontdekken de kracht van BIM modellen. Voor iedere discipline kan het gebruik van Solibri ook anders zijn. De schat aan informatie die in deze modellen zit is direct te gebruiken door diverse partijen:
 
   
Gebouweigenaren controleren van ontwerpen aan de hand van de gestelde specificaties (PvE).
Project management onttrekken van gegevens uit de BIM modellen om het ontwikkelingsproces te ondersteunen.
Bouwkostendeskundigen controleren of de informatie in het model betrouwbaar is en vervolgens hoeveelheden bepalen.
Gemeentes en overheden inzicht krijgen en bijsturen in ontwerpkwaliteit op basis van gestelde eisen en regelgeving.
Architecten en ingenieurs verhogen van de kwaliteit van geproduceerde modellen zowel voor interne als externe communicatie met bouwpartners en controle op geldende regelgeving.
Bouwbedrijven
 
het voorbereiden en plannen van de uitvoering van bouwwerken en bijbehorende onderdelen. En voor het communiceren met co-makers.
Leveranciers van bouwmaterialen
 
controleren en specificeren van producteisen en verwerken van revisies in ontwikkeling met andere partijen en leveranciers.
Facilitair management bureaus
 
controleren en inventariseren van de levenscycli en onderhoudsbepalende factoren van bouwwerken en hun materialen.

 Solibri Citrix gecertificeerd

Citrix gecertificeerd & Smartboard ondersteuning

Solibri is gecertificeerd voor Citrix. Je kan het op elk apparaat en op elk moment gebruiken. Daarnaast wordt Solibri ook ondersteund door Smartboard (>8055i model). Ga interactief aan de slag met het BIM model en verplaats de discussie van desktop naar de presentatieruimte.
Solibri cloud-based licensing

Cloud-based licensing

Met de 'cloud-based' licenties heb je directe toegang tot al je licenties en eventuele add-ons.
Hierdoor wordt het beheer van Solibri eenvoudiger. Via het Solibri Solution Center heb je alle gebruikers, licenties en software in één overzicht, wordt het downloaden van tussentijdse updates makkelijker en is het mogelijk om licenties "uit te lenen".

Snel op weg met cursus en support

Goed gebruik maken van nieuwe software begint met een gerichte cursus. In de cursus Model Checking leer je hoe Solibri te gebruiken om potentiële problemen in een gebouwmodel op te sporen. De cursus verdient zich snel terug. KeyMembers vinden tips & trucs en veelgestelde vragen op de KeyMember pagina's. Naar de cursus >

Succesverhalen van klanten

Wie weet nou beter hoe goed Solibri in de praktijk werkt dan diegenen die het (bijna) dagelijks inzetten. Bekijk hieronder de interviews en lees verhalen in het Solibri magazine van nationale- en internationale klanten over alle voordelen die deze unieke BIM tool biedt. Bekijk alle magazines >