Solibri nieuwsbrief

2019 nr.01
   

Nieuwe update voor Solibri

Deze maand heeft Solibri een eerste update voor versie 9.10 gereleased. Eerder werd ook een update voor Solibri 9.8 en 9.9 uitgevoerd. Deze updates bieden een verscheidenheid aan verbeteringen in de software en de externe verbindingen. In het bijzonder voor het gebruik van proxy-instellingen en de BCF connector voor de link met BIMcollab. Installeer de updates zo snel mogelijk en profiteer direct van alle verbeteringen. Lees meer

Solibri Product Family 
Solibri is vanaf nu in diverse licentievormen beschikbaar. De nieuwe mogelijkheden hebben wij afgelopen week in een webinar toegelicht. Dit webinar is opgenomen en terug te zien. Tevens zijn er nieuwe FAQ's online geplaatst, zodat u snel een antwoord op uw vraag kunt vinden. 
Belangrijk!
Vanwege een belangrijke wijziging in de functionaliteit van het licentiesysteem van Solibri, werken na 18 september 2019 versies ouder dan v9.8.47 niet meer. Daarom is het verstandig om deze licenties zo snel mogelijk te updaten naar v9.10, SMC v9.9 of SMC v9.8, zodat u geen functionaliteit verliest en zonder problemen door kunt werken.
 

Werkmethodiek voor BIM Basis ILS

De afspraken uit de BIM basis ILS zijn verwerkt tot een complete werkmethodiek voor Solibri. Deze werkmethodiek bevat een regelset waarmee snel en eenvoudig gecontroleerd kan worden of een model voldoet aan de BIM basis ILS eisen. Tevens is het mogelijk om een integrale toets uit te voeren, zoals de consistentie tussen NL/SfB codering met dragende functie en in- of uitwendige schil. Communiceer de gevonden issues met de verbeterde Connector direct naar BIMcollab.

Naast de regelset bevat de BIM Basis ILS voor Solibri ook een aantal Classificaties en ITO’s waarmee informatie in een model snel inzichtelijk wordt.

Naar de download
 

Circulair bouwen met de vernieuwde Madaster regelset

Madaster is het kadaster voor materialen. Met behulp van het materialenpaspoort krijgen materialen een identiteit, waardoor ze nooit meer in de anonimiteit als afval verdwijnen. Dit is de basis voor circulair bouwen. Madaster fungeert als bibliotheek en generator voor materialenpaspoorten. Met onze nieuwe, samen met Madaster ontwikkelde regelset en bijbehorende classificaties kan gecontroleerd worden of een IFC Model voldoet aan de eisen voor een juiste verwerking in Madaster.
Download de regelset van Madaster
 

KeyMember Editie op diverse manieren te downloaden

Het is nu mogelijk om de Solibri KeyMember Editie als losse onderdelen te downloaden, zodat iedereen hier optimaal gebruik van kan maken. Denk aan een voorbeeldregel voor parkeerplaatsen, of afzonderlijk de NL/SfB classificatie en ITO. Ook bieden we de gehele KeyMember Editie nog steeds aan als één installatie-bestand, en binnenkort ook als Extension.

Nieuwe KeyMember Editie voor België
In mei is de KeyMember Editie voor België geheel gereviseerd. Zo werd de terminologie bijgewerkt voor betere herkenbaarheid bij Vlaamse gebruikers. Verder zijn alle regelsets, classificaties, ITO's en rollen aangepast voor een goede aansluiting met de Belgische markt. Zo is er onder andere rekening gehouden met de Basisnorm Brand, toegankelijkheidsnorm en de norm Borstweringen van gebouwen (NBN B 03-004).

De KeyMember Editie downloaden

 
Zomeractie: in juli 2019 krijgen ARCHICAD en Solibri gebruikers korting op extra licenties. Vraag naar de voorwaarden, neem contact met ons op.
 
Copyright © 2019 KUBUS, Alle rechten voorbehouden.