Blog

 

 

3 tips voor een soepele overstap naar 3D en BIM-software

3 tips voor een soepele overstap naar 3D en BIM-software

Overstappen naar BIM begint met een omschakeling van 2D tekenen naar 3D modelleren. Een impactvolle verandering die een andere werkmethodiek vraagt. Maar wat komt hier precies allemaal bij kijken en hoe laat je zo’n overgang soepel verlopen? In dit blog bespreken we deze belangrijke eerste stap en geven we tips voor de aanpak. Zo haal jij de juiste bagage in huis om succesvol te starten met 3D en BIM. 
Integraal samenwerken met Archicad 24

Integraal samenwerken met Archicad 24

Archicad 24 is net gelanceerd en de nieuwe versie belooft mooie innovaties op het gebied van integraal ontwerpen, coördinatie en afstemming met constructeurs en installateurs. In een online live event presenteerde GRAPHISOFT de nieuwe features en wij zetten ze voor je op een rij.
Wat is IFC? En waarom zou je het gebruiken

Wat is IFC? En waarom zou je het gebruiken

De 'open' standaard die gebruikt wordt bij openBIM noemen we IFC, een afkorting van 'Industry Foundation Classes'. IFC is bedoeld om modelinformatie uit te wisselen over bijvoorbeeld echte wanden, deuren en ramen met al hun eigenschappen. IFC is een open standaard en beschikbaar voor alle partijen in het bouwproces. Daarmee is IFC onmisbaar bij integrale ontwerp- en bouwprocessen.
Wat is OpenBIM? Alles wat je hierover moet weten

Wat is OpenBIM? Alles wat je hierover moet weten

OpenBIM is een universele benadering van ontwerp, realisatie en exploitatie van gebouwen op basis van open software standaarden en workflows. OpenBIM is een initiatief van buildingSMART en wordt door haar leden wereldwijd gepromoot in de gehele AEC industrie. Door middel van certificering worden softwareleveranciers gestimuleerd hun software te verbeteren, te testen en te valideren op het gebied van data-uitwisseling.
BIM basis ILS voor Archicad en Solibri

BIM basis ILS voor Archicad en Solibri

Op uitnodiging van BuildingSMART hebben 14 partijen uit de bouw basisafspraken gemaakt over de levering van informatie en de structuur van (BIM) informatiemodellen. Ondertussen worden deze afspraken door bijna 200 partijen onderschreven. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op praktijkervaringen, waarbij de OpenBIM®-standaarden IFC en NL/SfB worden toegepast. Het doel van deze breed gedragen basisafspraken is consistente en betrouwbare informatie op een efficiënte en effectieve wijze uitwisselen in de keten.
Dit zijn de nieuwe features van Archicad 24

Dit zijn de nieuwe features van Archicad 24

Archicad 24 laat verbeteringen zien op het gebied van integraal ontwerpen, bidirectionele workflows en modelcontrole. Efficiënt samenwerken staat centraal en belangrijk in de nieuwe versie is de focus op afstemming van het ontwerp met constructeurs en installateurs. Een goede verbetering die tijdwinst oplevert.