ARCHICAD vs ADOMI: Efficiënter detailleren 

 
  Door Jeroen de Bruin | Bouwkundig tekenaar KUBUS | 
September 2019 | Geschatte leestijd 2 minuten |

 
 
 

Als het ontwerp gereed is, is het tijd om je ontwerp uniek te gaan maken door te gaan detailleren. Maar een ontwerp opwerken tot in detail is vaak een tijdrovende taak wanneer je alles in 2D moet tekenen of wanneer je het 3D model moet overtekenen in andere software zoals vaak bij SketchUp naar Adomi.

Dit kost extra tijd omdat je dubbel moet tekenen in verschillende tekeningen en wijzigingen ook meerdere keren moet doorvoeren. Hieronder lees je hoe je sneller van ontwerp tot uitwerking komt met behulp van één intuïtief software pakket.

 

Ontwerpen en uitvoeren zonder 'knip' in één modelleersoftware pakket

In ARCHICAD is de workflow van ontwerp naar uitwerking een vloeiend proces. In de ontwerpfase werk je binnen de software met generieke elementen zodat wijzigingen snel kunnen worden doorgevoerd. Terwijl je verder tekent worden er steeds meer gedetailleerde elementen toegevoegd aan het 3D model. Of je nu gewoon 2D tekent of 3D modelleert, er is geen ‘knip’ tussen ontwerp- en uitwerkingsfase. Dit betekent dat je ontwerpmodel als het ware transformeert naar een uitvoeringsmodel en dat je geen aparte versies van je model meer hebt zoals in Adomi. In alle weergaves zoals 3D, doorsnedes, aanzichten en lijsten (hoeveelheden staten) worden de wijzigingen automatisch bijgewerkt en mocht het nodig zijn kun je elementen ook bewerken vanuit al deze vensters, zelfs in perspectief.
 

In de onderstaande video laat bouwkundig tekenaar Jeroen de Bruin hoe de workflow van ontwerp naar detail er uit ziet zonder het ontwerp opniew te tekenen: 

 

 

 

Experimenteren met details in 2D en 3D model

In ARCHICAD teken je zowel met 2D als 3D. Ook het detailleren kan in de verschillende views plaatsvinden. Een mooie feature voor degene die net overstappen van 2D tekensoftware naar 3D modelleersoftware. De beste manier om dit te ervaren is door zelf aan de slag te gaan en te experimenteren met de ARCHICAD Demo versie. Deze demo versie kun je gratis downloaden en ongelimiteerd gebruiken. 

Het mooie aan deze versie is dat je niet alleen kunt ervaren hoe het is om te detailleren maar ook hoe de andere functionaliteiten werken. Denk bijvoorbeeld aan BIMx waarmee je virtueel door je 3D ontwerp kan wandelen

 


 

Detailleren met ARCHICAD? Probeer het uit!
Ga aan de slag met de gratis demo versie

Download ARCHICAD demo versie