Adomi versus ARCHICAD: Eenvoudiger ramen en deuren wijzigen

 
  Door Jeroen de Bruin | Bouwkundig tekenaar KUBUS | 
September 2019 | Geschatte leestijd 2 minuten |

 
 
 

Het toevoegen van ramen en deuren is een handeling die vrij eenvoudig moet gaan. In veel 3D modelleer pakketten is dit dan ook een kwestie van selecteren en plaatsen.  Wanneer we bijvoorbeeld naar Adomi en ARCHICAD kijken is er dan ook nauwelijks een verschil te merken op dit gebied. Beide softwarepakketten hebben een uitgebreide bibliotheek en een interface die het makkelijk maakt om naar wens te modelleren. Toch is er een belangrijk verschillen tussen de twee pakketten. 

Maar wat als je nu een wijziging wilt doorvoeren?

Dus, je hebt een 3D model met daarin ramen en deuren dan blijkt dat je toch een aantal aanpassingen moet doorvoeren aan deze objecten. Dit gebeurt in Adomi in een apart venster buiten het model waardoor vervolgens de aanpassingen weer opnieuw doorgevoerd moeten worden in het model. De doorgevoerde wijzigingen zijn hierdoor niet direct zichtbaar in het 3D model met extra iteratieslagen tot gevolg. Kortom; extra handelingen die je belemmeren om met ontwerpen door te gaan. 
 

Maak simpel aanpassingen direct in het 3D model

In ARCHICAD doe je de aanpassingen dan ook direct in het model zelf en zie je gelijk het resultaat van de aanpassingen die je hebt gedaan. Natuurlijk kun je ook aanpassingen doen in 2D of in ieder andere view, zelfs in perspectief. Niet switchen tussen vensters. Je krijgt wat je ziet en zo simpel is het. 
 
Leuk bijkomend feitje is dat wanneer je algemene wijzigingen wilt doorvoeren (zoals het veranderen van de negge maat van een raamkozijn) kan dit in ARCHICAD direct op alle ramen en niet voor iedere type raam apart. 
 
In onderstaand filmpje laat bouwkundig tekenaar Jeroen de Bruin zien hoe je met ARCHICAD eenvoudig ramen en deuren creëert en wijzigt.
 

 

 

 

De architect doet zijn werk

Zoals je ziet is het toevoegen van ramen en deuren binnen ARCHICAD ontzettend gedetailleerd maar daarom zeker niet moeilijker. Zonder de belemmering van coderen of het invoeren van getallen geniet je van volledige ontwerpvrijheid. Met ARCHICAD ben je bezig met dat wat ertoe doet: Ontwerpen, modelleren en creëren.  
 
 


 

Ook eenvoudig ramen en deuren wijzigen? Probeer het in de gratis ARCHICAD demo versie.

Download ARCHICAD demo versie