BIMcloud
als service

   
  Door Rob Smulders| BIM-specialist | 
27 maart 2020 | Geschatte leestijd 5 minuten | 

 
 
 

Het gemak van Teamwork zonder eigen server

Om met meerdere personen aan hetzelfde project te kunnen werken heeft ARCHICAD al jaren uitgebreide ‘Teamwork’ mogelijkheden. Enige vereiste om dit te gebruiken is dat een BIMcloud server geïnstalleerd wordt. Vele bedrijven die met ARCHICAD werken hebben dit binnen het kantoor al gerealiseerd.

Nu veel werknemers noodgedwongen thuis werken is een BIMcloud server die in het kantoor staat soms niet direct bereikbaar. Het is wel mogelijk om zo’n server vanaf internet bereikbaar te maken, maar dit vereist enige handelingen van de IT afdeling.

Voor bedrijven die dit niet of niet direct geregeld kunnen krijgen, biedt GRAPHISOFT BIMcloud als service aan. Dat is het gemak van Teamwork zonder zelf een server in te richten of te beheren. Men kan de eigen projecten uploaden naar een (BIM)cloudserver, en met de eigen werknemers in Teamwork werken. Er hoeft verder niets geïnstalleerd worden. Enige voorwaarde is een internetverbinding.

Om ARCHICAD gebruikers in deze crisistijd tegemoet te komen is deze service de eerste 60 dagen gratis.
 

 

   
 


Details van deze service

Onderliggend is een BIMcloud full version, dat betekent dat projecten van verschillende ARCHICAD versies hierop gedeeld kunnen worden. Er is eenvoudige uitwisseling mogelijk van projecten en users vanuit een eigen BIMcloud naar de BIMcloud als service en vice versa. Voor ARCHICAD gebruikers is er geen verschil of men met BIMcloud als service werkt, of met een eigen BIMcloud.
 

Waar wordt de data geplaatst

De servers die gebruikt worden bevinden zich in verschillende datacenters wereldwijd.
Voor ieder bedrijf wordt een BIMcloud ingericht in het dichtstbijzijnde datacenter; voor Europa bevindt het datacenter zich in Duitsland. BIMcloud als service is een bewezen technologie. Zowel in de Verenigde Staten als in Groot Brittannië is het al enige tijd actief en wordt daar zeer positief ontvangen. Vanwege de huidige Corona-crisis heeft GRAPHISOFT besloten deze technologie nu versneld voor de rest van de wereld beschikbaar te maken.
 

Registratie

Registreren hiervoor kan direct bij GRAPHISOFT. De naam van jouw BIMcloud server kan zelf gekozen worden: bedrijfsnaam@bimcloud.com. Er wordt één hoofdgebruiker aangemaakt die daarna andere werknemers kan toevoegen of importeren uit een eigen BIMcloud. Meer informatie over alle mogelijkheden en het starten vind je op deze support pagina.

 

Backups

De backup procedure wordt door GRAPHISOFT geregeld. Projecten en backups kunnen te allen tijde gedownload worden en omgezet worden naar solo projecten.
 

Ondersteuning

De technische support wordt gedaan door KUBUS met backup vanuit GRAPHISOFT. Zo bent u er zeker van dat u direct weer verder kan.
 

Kosten

De gratis periode is nu 60 dagen, daarna zijn de kosten € 68 per actieve gebruiker per maand, dit is inclusief de BIMcloud full licentie.

Let op
Om met BIMcloud als service van start te kunnen gaan, dient een abonnement te worden afgesloten en creditcardgegevens worden ingevuld. Na 60 dagen gaat het gratis abonnement automatisch over in een betaald abonnement. Wilt u er niet mee doorgaan, dan kunt u op elk moment binnen de 60 dagen het abonnement annuleren en zullen er geen kosten in rekening worden gebracht.

 

 

 

 


 

Aan de slag met BIMcloud als service

 
 


Nog geen ARCHICAD gebruiker?

Kijk dan welke voordelen BIMcloud voor jou heeft.
Lees meer