Kom goed beslagen ten ijs, gebruik BIMcollab dagelijks

 
  Door André Schnabel | BIM-specialist BIMcollab | 
6 maart 2020 | Geschatte leestijd 4 minuten | 

 
 
 

Het intern gebruiken van BIMcollab in je dagelijkse werkzaamheden levert veel voordelen op. Nu we de hele winter geen ijspret hebben gehad en dus niet hebben kunnen schaatsen, neem ik graag van de gelegenheid gebruik om het dagelijks, intern gebruiken van BIMcollab te vergelijken met het schaatsen op klapschaatsen. 

 

Topsporter excelleert door innovatie 

De klapschaats, een echte Nederlandse innovatie, veroorzaakte vanaf 1996 een internationale revolutie in de schaatssport. 

Bij het langebaanschaatsen waren er al specialistische tools zoals: aerodynamische kleding en schaatsen met extra lange ijzers. Er werd daarnaast effectief getraind om bij wedstrijden goed te starten. Maar effectief trainen was op een gegeven moment niet meer voldoende en verschillen tussen tijden werden steeds kleiner. Het was tijd voor technologische innovatie!

En dat was wanneer de klapschaats zorgde voor opschudding. Het resultaat van de klapschaats is dat de sporter met minder inspanning hetzelfde resultaat kan behalen. Oftewel - met dezelfde inspanning, dezelfde afstand in minder tijd kan afleggen. De topsporter bleef op deze manier doen wat hij altijd deed met slechts een kleine aanpassing in de motoriek. Schaatsen met de klapschaats werkt namelijk net iets anders.In het begin trad er soms onwennigheid op bij de topsporter, de tijden vielen wat terug. Maar al heel snel werden álle internationale records verbroken!

 

Wat was er gebeurd als een sporter elke dag op de oude schaatsen getraind had en alleen tijdens wedstrijden voor de klapschaats had gekozen? Door dagelijks te trainen, zich aan te passen waar nodig, technieken te analyseren en te bespreken met trainers en collega-sporters behaalt de sporter een constant niveau. Hierdoor excelleert de topschaatser als het erop aankomt.  

 

Boost je werkprocessen met efficiëntie 

Wat heeft dit nu te maken met je werk als architect, projectleider, uitvoerder, MEP modelleur, BIM coördinator of calculator? Door in je dagelijks werk de tools te gebruiken die je op het 'moment suprême' nodig hebt, ga je excelleren! Niet iedereen van ons is of wordt topsporter, maar met het gebruik van BIMcollab in je dagelijks werk, geef jij jouw werkprocessen zo efficiënt mogelijk vorm.

 

Grote voordelen van het gebruik van BIMcollab in jouw dagelijks werk:

 

  • Je kunt jouw vaardigheden, kennis en ‘motoriek' fijn slijpen. 
  • Datgene wat je leert en ziet kun je direct, intern doorspreken met collega’s

 

Het gevolg? Tijdens samenwerking met externen sta je er. Jij hoeft je over de toepassing en de werking van BIMcollab geen zorgen te maken. Er komen tijdens het werken met externen al genoeg andere vraagstukken op je af. BIMcollab levert dan geen vragen op. BIMcollab helpt jou.

 

Waarom pas weer oefenen als de volgende wedstrijd begint? Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt! Ervaar de voordelen van het continu gebruiken van BIMcollab en excelleer met topsnelheid op de momenten dat het van je wordt verlangt. 


In het blog '5 voordelen van intern werken met BIMcollab' benoemen we concreet wat BIMcollab jouw bureau oplevert. Lees het blog hier. 
 
   
 

 

Overtuigd van de voordelen? 

Start dan vandaag nog met een gratis BIMcollab account en ervaar het gemak van intern en externe issuemangement software.