Je ontwerpen niet op tijd af? Misschien is dit de oplossing...

 
  door Ronald de Graan, BIM-evangelist & managing director 
Geschatte leestijd: 3 min.
 
     

De werkdruk voor architecten neemt zichtbaar toe. Er is meer werk voor iedereen maar mede door het stijgende personeelstekort, is er nauwelijks tijd om nieuwe opdrachten aan te nemen of mee te doen aan ontwerpwedstrijden. Ondanks dit probleem wil je als architect profiteren van deze tijden vol mooie kansen. Je moet daarom meer doen met wat je nu voor handen hebt. Maar hoe doe je dat?
Hieronder leggen we je uit hoe je vandaag nog de koe bij de hoorns vat en tijdwinst kunt behalen.

 
Efficiënter werken met je modelleersoftware

De manier van werken met je modelleersoftware is erg bepalend voor de efficiëntie die je kunt behalen. Want ondanks dat veel architecten werken met 3D modelleersoftware, benut lang niet iedereen de tijdbesparende functionaliteiten die deze pakketten bieden.

 

Het inrichten van templates 

Een goed begin is het halve werk. Iets wat ook zeker op gaat voor het inrichten van templates. Een template is namelijk het startbestand van je ontwerp. Een template vormt de basis voor de gekozen bedrijfsvoering. Hierin legt je bureau afspraken vast en andere standaarden. Dit met als doel om direct te starten met ontwerpen. Zo hoef je je niet bezig te houden met allerlei instellingen welke weer kunnen zorgen voor tijdrovende fouten. Omdat je direct van start gaat met een goede basis bespaar je tijd in het ontwerpproces.


Een template bestaat uit o.a. de volgende onderdelen: 

 

  • Bureauafspraken
  • Notaties van lagen 
  • Materialen
  • Onderhoeken
  • Plotbladen

 

Wanneer je gaat werken met templates kun je de standaard templates gebruiken die in alle 3D modelleer software worden aangeboden. Deze kun je verrijken met specifieke bureaugegevens. Ook kun je een template vanaf het beginpunt opbouwen. Beide manieren verschaffen, mits goed ingesteld, hetzelfde resultaat.
 Niet langer onnodige repetitieve handelingen uitvoeren

Maar naast het inrichten van templates zijn er nog meer manieren om tijd te besparen met je modelleersoftware. Kijk bijvoorbeeld eens naar onnodige repetitieve handelingen zoals bij het modelleren van verdiepingen op een flatgebouw of het plaatsen van veel voorkomende ramen en deuren. In 3D modelleersoftware ARCHICAD vind je hiervoor verschillende slimme tools. Deze zijn makkelijk in gebruik en zorgen ervoor dat je je bezig kunt houden met dat wat je als architect het liefste doet; ontwerpen.

Kennissessies over tijdwinst door heel Nederland

 

Wil je weten op welke manieren je nog meer tijdwinst kunt behalen met ontwerp-/modelleersoftware? 

De gehele maand november organiseert KUBUS gratis kennissessies door heel Nederland. Hierin laten we zien hoe je meer kunt doen met hetzelfde aantal medewerkers.  En omdat tijd schaars is, presenteren we dit alles terwijl jij geniet van een heerlijke pizza. We starten om 18:30 uur en eindigen rond 21:00 uur.


   
 

Ontdek nog meer manieren om je workflow efficiënter te maken

Bekijk onze live en recorded webinars