bestekverwerker BIM KUBUS software

KUBUS Spexx

nog nooit zoveel mogelijkheden in één bestekverwerker

Updaten van teksten

In één keer maak je alles up-to-date. Met enkele klikken van de muis loop je de wijzigingen langs om te controleren, de vorige versie te bekijken, te verwerken of terug te zetten.
 

Wijziging en filters

Een bestek deel je gemakkelijk in deelbestekken, wijzigingen houd je bij met een status met eigen opmaak en op alle kenmerken kun je filteren voor afdrukken en bewerken.
 

Controle op de achtergrond

Het bestek wordt steeds gecontroleerd tijdens het werken. Uitroeptekens in de kantlijn met tooltips geven direct aan welke informatie ontbreekt of wat er nog nodig is voor een goed bestek.

Altijd een juiste spelling

Vanzelfsprekend bevat KUBUS Spexx autocorrectie én spellingcontrole tijdens typen met een speciaal ontwikkelde bouwkundige woordenlijst. De autocorrectie is ook voor snelteksten te gebruiken.
 

Projectgegevens en auto-velden

Een KUBUS Spexx document bevat uitgebreide projectgegevens die je in de (per sectie instelbare) kop- en voetteksten via auto-velden kunt oproepen en zo altijd de juiste inhoud kennen.
 

Aantekeningen

Aantekeningen zijn in het bestek op elke plaats mogelijk, ze zijn in te delen in groepen en naar keuze af te drukken in een bijlage of in het bestek zelf.

Print preview

De Print-Preview werkt zoals je het verwacht: elk zoomniveau en zoveel pagina's als je wilt, zodat je nooit een foute afdruk maakt.

Email je bestek

Je kunt direct vanuit KUBUS Spexx een pdf-versie, een Reviewer bestand of het hele bestek-document emailen. Handig en snel.

Informatie bij de hand

Met één klik kun je zoeken op google of in bestekservices, naar de website van een fabrikant springen of het trefwoord- en fabrikantregister raadplegen.

Speciaal ontworpen interface

De interface is eenvoudig, modern en functioneel: navigator en referentie links, tekstverwerking rechts. Een beginner is er snel mee vertrouwd, en als je er langer mee werkt, ontdek je steeds meer.
 

Drag & drop alles en overal

Zoals je mag verwachten, kun je alle onderdelen simpel met drag & drop verplaatsen of kopiëren (mits toegestaan). Drag & drop is zelfs mogelijk naar MS Word met behoud van opmaak.
 

Meer bestekken tegelijk

Met de navigator kun je ook referentiebestekken direct naast je eigen bestek inzien. Deze manier van werken is overzichtelijk en met de drag & drop-functie heel handig.

Altijd een preview

In KUBUS Spexx krijg je altijd een preview van de onderdelen wanneer je deze opzoekt in referentie-bestekken of catalogus. Handig voordat je ze in het bestek zet.
 

De eerste stappen

Na de eerste keer opstarten van KUBUS Spexx kun je een rondleiding volgen met stap-voor-stap instructies. Je bent zo snel bekend met de basis van het programma.
 

Altijd de laatste versie

Je werkt altijd in de laatste versie van KUBUS Spexx. Het programma controleert zelf automatisch op updates die je met een druk op de knop doorvoert.

Vrije opmaak

De opmaak van je bestek was nog nooit zo flexibel in te stellen. Werk met opmaakprofielen en stijlbladen voor eenvoudig beheer per opdrachtgever.

Lay-out

De pagina-instellingen bieden mogelijkheden die je verwacht, zoals dubbelzijdig, inbindbreedte, achtergrondtekst en afbeelding, enz.

Wysiwyg

De weergave- en filter-instellingen zijn veelzijdig en uiteraard 'What you see is what you get'. Dus nooit rare verrassingen in je eindresultaat.

Favorieten

Maak van ingevulde specificaties favorieten die automatisch op het juiste moment te kiezen zijn voor gebruik in andere bestekken. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan de bekende ster.
 

Eigen specificaties

Met KUBUS Spexx maak je makkelijk eigen specificaties voor slimme eigen invullingen. Gewoon een kwestie van de brontekst intypen en de functie 'omzetten naar specificatie' kiezen.
 

Eigen catalogi

Eigen specificaties die je vaker wilt gebruiken bewaar je in je eigen catalogus, met makkelijke beheerfuncties. Zelfs de versie-meldingen en de updatefuncties werken voor je eigen specificaties.

Open Specificaties Formaat

Dit nieuwe en open bestandsformaat wordt door steeds meer partijen ondersteund. Het is in KUBUS Spexx geschikt voor het uitwisselen van bestekken (laden, opslaan) en catalogi (importeren, exporteren).
 

Open catalogi van derden

Importeer catalogi van derden die in het Open Specificaties Formaat beschikbaar worden gesteld. Of exporteer je eigen catalogus met specificaties naar OSF om met anderen te delen.
 

Open Fabrikant Specificaties

Fabrikanten maken zelf Open FPS-en met KUBUS Spexx en kunnen deze via het Open Specificaties Formaat beschikbaar stellen via hun website.