Over KUBUS

Making people happy with BIM

KUBUS biedt BIM-oplossingen voor innovators. Met ons belangrijkste product BIMcollab zijn we wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement. Daarnaast zijn wij exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux en ontwikkelden we Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx.

BIMcollab Cloud is ’s werelds eerste BIM-issuemanagement ecosysteem met add-ons in alle populaire BIM-tools. BIMcollab ZOOM is ’s werelds snelste en gebruiksvriendelijkste IFC viewer met krachtige opties voor model validatie en clash-detectie. BIMcollab ZOOM en Cloud werken soepel samen voor het delen van issues, requirements en data extracten.

Vanuit kantoren in Eindhoven, Amsterdam, Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners en een global netwerk van resellers producten en diensten geleverd aan meer dan 90.000 gebruikers in de internationale AEC industrie.

Erik-Pijnenburg

Oprichting

KUBUS is in 1992 opgericht door huidig algemeen directeur ir. Erik Pijnenburg. Als bouwinformaticus met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van bouwsoftware, geeft hij leiding aan het bedrijf. KUBUS is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van BIM in de Benelux en maakt internationaal naam met het BIMcollab-ecosysteem voor issuemanagement en model validatie.

Duurzaamheid

Bij KUBUS staat duurzaamheid op de eerste plaats. Zo is het hoofdkantoor bijvoorbeeld vrijwel energieneutraal en compenseert KUBUS alle CO2-uitstoot door nieuwe bomen te planten in samenwerking met Trees For All, waar we bospartner van zijn.

KUBUS is voorstander van circulair bouwen. BIM processen met onze software dragen bij aan een verantwoorde toepassing van onze spaarzame grondstoffen. Het biedt de mogelijkheid om op materiaalniveau classificaties en eigenschappen toe te kennen. Hoe meer data er kan worden toegekend aan bouwmaterialen, hoe waardevoller deze materialen blijven gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk, van ontwerp tot afbraak. Om dit verder te onderstrepen is KUBUS een van de eerste Kennedy’s van MADASTER die door het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen hergebruik eenvoudiger maken. We stimuleren slim ontwerpen voor eliminatie van afval. BIM biedt daarvoor de ideale basis.

Klanten beoordelen onze service met een 8,5. En daar worden we blij van, want onze missie is “to make people happy with BIM”.

Onze partners